Nieuws - Brouwerij

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws

 
woensdag 9 december:

de Rosemary Porter voor brouwerij De Kroon op Leeuwarden, is uitgeroepen als beste huisbier van Nederland voor 2015 in de donkere categorie huisbieren.
De Rosemary Porter wordt exclusief gebrouwen voor de Ierse pub, Paddy O'ryan, te Leeuwarden.
 
 
November:
De Brouwerij is nu een erkend leerbedrijf! YES.
Uiteraard binnen de voedesel technologie.
En...er is al een stagiair actief! erg leerzaam.
Het is belangrijk dat bedrijfen zich openstellen voor stageplaatsen.
Studenten moeten zich kunnen orienteren in het bedrijfsleven en misschien wel
belangrijker: Wij kunnen zeker wat van studenten leren!
September 2015:
Internationale Beer Award.
Door een vakgeleerde jury is op donderdag 24 September, in Londen, de Tripel van Brouwerij Grutte Pier uitgeroepen tot één na beste in zijn categorie en heeft daarmee de zilveren medaille gekregen.   
Wij feliciteren de brouwerij met dit grootse succes. Geniet er van!



31 Augustus 2015:
De geplande interne verbouwingen, verplaatsingen en uitbreidingen zijn bijna afgerond.
- de moutopslag is vergroot
- de vergistingscapaciteit is vergroot met 72 hl. (7200 liter)
- de vulmachine en etiketteerlijn staan nu op hun eigen plaats, in de voormalige 'warme kamer'.
- de 'warme kamer' is verplaatst en groter geworden. Er is nu plaats voor 60 hl (6000 liter), afgevuld in fles of fust.
- de 'oude' luchtcompressor van 8 bar heeft nu plaatsgemaakt voor een compressor van 12 bar, voorzien van koeling, droger en steriel filter.

16 Augustus 2015:
Een heuglijke dag; precies een jaar geleden werd het eerste bier gebrouwen op de eigen installatie. Nu, een jaar later, ziet alles er heel anders uit. 
Er is in de tussentijd al meer dan 300hl. gebrouwen! Voorzichtig begonnen met 2 keer per maand brouwen naar nu, twee keer per week!
De uitbreidingsplannen zijn in volle gang, de brouwerij is geen 'neven activiteit' meer, maar een full-time job geworden. 

 
 
Juni 2015:
De toenemende druk in en rond de brouwerij heeft er toe geleid dat er in plaats van 1 keer per week, nu twee keer per week moet worden gebrouwen. Dit vergt het nodige aan extra vergistngstanks, aanpassing van de logistiek en optimaliseren van beschikbare ruimtes.
Na de zomervakantie zal één en ander moeten zijn gerealiseerd. 

Januari 2015:  
De brouwerij bestaat nu al weer een jaar. In januari 2014 ademde het hele gebouw nog wijn, (zie foto), nu ruikt het er naar mout en hop en bier en...
Wat gaat een jaar snel voorbij. Time flies when you're having fun.!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu